Lees verder
WEPA, een Duits papierbedrijf met een vestiging in het Nederlandse Swalmen, introduceert toiletpapier op basis van cellulose uit miscanthus. Het is voor het eerst dat een producent dit gebruikt voor de productie van toiletpapier.
Redactie / Swalmen

Miscanthus, ook wel olifantsgras genoemd, wordt verbouwd in Zeeland zonder bemesting, irrigatie of gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het is een overblijvende plant met een zeer hoge opbrengst per hectare. Daardoor heeft miscanthus een lagere ecologische voetafdruk dan vezels op houtbasis.

WEPA doet al jaren onderzoek naar het gebruik van alternatieve duurzame grondstoffen, waaronder gerecycled karton en papier. Dit innovatieve, duurzame product is daar een tastbaar resultaat van: het bestaat uit een mix van gerecycled kantoor- en handdoekpapier en ongebleekte miscanthusvezels.

In 2030 wil WEPA het percentage gerecyclede vezels en alternatieve primaire vezels in de grondstoffenmix verhogen tot minstens 60 procent en zo de ecologische voetafdruk van de gebruikte vezels met minstens 25 procent verminderen.

Kijk voor meer informatie op de website van WEPA.

Beeld: Alaettin YILDIRIM/Shutterstock