Lees verder
Wageningen University & Research (WUR) is 's werelds groenste universiteit, blijkt uit onderzoek van GreenMetric in Indonesiƫ. Daarmee laat de WUR de University of Nottingham en de University of California Davis met afstand achter zich. De Rijksuniversiteit Groningen behaalde de zevende plaats in de ranking.
Redactie / Indonesiƫ

Universiteiten in de ranglijst worden veregelen op kenmerken als infrastructuur, energie- en klimaat, afval, water, transport en onderzoek en educatie. De scores zijn gebaseerd op data die de deelnemers zelf aanleveren.

Ook de Nederlandse universiteiten van Leiden (24e plaats) en Delft (31e plaats) scoren relatief hoog in de ranglijsten. Als enige Vlaamse universiteit in de ranglijst wordt de Universiteit van Hasselt genoemd (427e plaats). Dit is tevens de enige Belgische universiteit die zich voor deelname heeft aangemeld.

Dat wijst op een belangrijke tekortkoming van deze wedstrijd: alleen universiteiten die zich hebben aangemeld, dingen mee. Tot nu toe zijn er dat 719. Volgens de European Association of Universities zijn er wereldwijd ruim 17,000 universiteiten.