Lees verder
In de VS heeft de regering Biden-Harris vorige week de Amerikaanse nationale strategie en routekaart voor schone waterstof gepubliceerd. Het is een uitgebreid kader voor het versnellen van de productie, verwerking, levering, opslag en het gebruik van schone waterstof, een veelzijdige en flexibele energiedrager die kan worden geproduceerd met weinig of geen CO2-emissies.
Redactie / Washington D.C.

Het op commerciële schaal invoeren van waterstof is een belangrijk onderdeel van de ‘Invest in America’-agenda van president Biden en is van cruciaal belang voor het opbouwen van een sterke economie voor schone energie en het mogelijk maken van doelstellingen voor het koolstofarm maken van de economie op de lange termijn. Schattingen geven aan dat Amerika’s groeiende waterstofeconomie 100.000 extra directe en indirecte banen kan opleveren tegen 2030.

De Strategie en Routekaart, ontwikkeld door het Amerikaanse Ministerie van Energie (DOE) in samenwerking met andere federale agentschappen, onderstreept de overheidsbrede aanpak van de president om de klimaatcrisis aan te pakken, tegen 2035 een koolstofvrij elektriciteitsnet en tegen 2050 een economie zonder uitstoot te realiseren. Het onderzoekt toekomstige vraagscenario’s, met strategische mogelijkheden voor de binnenlandse productie van 10 miljoen ton (MMT) schone waterstof per jaar in 2030, 20 MMT per jaar in 2040, en 50 MMT per jaar in 2050. Het is ook een aanvulling op een historische investering van 9,5 miljard dollar voor schone waterstof via de bipartisan Infrastructure Law van de president, lopende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van de federale overheid, evenals sterke beleidsstimulansen, waaronder een nieuw belastingkrediet voor de productie van schone waterstof in de wetgeving om inflatie terug te dringen.

Lees meer op energy.gov

Beeld: Audio und werbung/Shutterstock