Lees verder
Zeven bedrijven die lid zijn van het LCET-initiatief (Low-Carbon Emitting Technologies) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met TNO voor de ondersteuning van de LCET Research & Development Hub. Deze zal zich voornamelijk richten op de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor afvalverwerking die een lagere CO2-voetafdruk hebben en een grotere mate van recycling van kunststofafval mogelijk maken dan momenteel mogelijk is.
Redactie / Delft

Deelnemers aan de R&D-hub zijn BASF, Covestro, Dow, LyondellBasell, Mitsubishi Chemical, SABIC en Solvay. TNO zal de R&D-hub huisvesten en beheren, de technologieontwikkeling leiden en de projecten coördineren en uitvoeren.

De R&D-hub is het eerste project van LCET. Als initiatief van de particuliere sector zal het technische uitdagingen en industriespecifieke kwesties aanpakken in verband met afvalverwerking en de ontwikkeling van mechanische en chemische recyclingroutes.

De eerste reeks R&D-projecten gaan al in de tweede helft van 2023 van start. De projecten zijn erop gericht flinke vooruitgang te boeken in het verduurzamen van de afvalverwerkingspraktijken. Ook zijn ze gericht op technologieën om meer afval geschikt te maken voor recycling. Dit in overeenstemming met de ambitie van een lage koolstofuitstoot en innovatieve technologieën voor een efficiënte recycling van plastic-afval.

LCET is een coalitie van toonaangevende chemiebedrijven binnen het World Economic Forum die zich inzetten voor een netto-nul en circulaire toekomst.

Kijk voor meer informatie op de website.

Beeld: Rangsarit Chaiyakun/Shutterstock