Lees verder
Er is volop aanbod van kostbare grondstoffen (biomassa) in de regio Noord-Limburg. Maar vraag en aanbod van reststromen moet wel beter worden gecoördineerd. Dat is een van de conclusies die getrokken werden tijdens het evenement Biomassa Beter benutten op de Brightlands Campus Greenport Venlo.
Redactie / Venlo

Op 12 december presenteerde zich hier het Bio Treat Center (BTC) aan geïnteresseerde ondernemers. De initiatiefnemers van het BTC bouwen op de campus momenteel een community van ondernemers, onderzoekers en studenten die biomassa gebruikt voor innovatieve, duurzame producten.

Ondernemers hebben elkaar nodig

Die initiatiefnemers zijn Grassa, Hofmans, Ingenia, Eco-Makelaar en New Foss stelden zich door middel van pitches voor aan de ruim honderd aanwezigen. Daarbij maakten ze vooral de meerwaarde van de samenwerking binnen BTC duidelijk. ‘Onorthodoxe manieren van samenwerken in de keten zijn van groot belang als we echte stappen op het gebied van duurzaamheid en innovatie willen zetten’, zei Patrick Lemmens, Innovatiemakelaar en Business Developer bij het BTC. Hij denkt daarbij vooral aan nieuwe vormen van coöperatieve samenwerking.

Ook Ton Voncken, directeur van BTC en organisator van het event, beaamde dat ondernemers elkaar nodig hebben: ‘Alleen samen kunnen we voldoende marktvolume organiseren om nieuwe toepassingen van de grond te krijgen. Brightlands Campus Greenport Venlo heeft hiervoor het perfecte ecosysteem.’