Lees verder
Plant One-directeur Gabriel Tschin kreeg gisteravond de officiële bevestiging dat de pilot plant een COCI-status krijgt. Eerder dit jaar was al bekend dat de topsector Chemie de knoop had doorgehakt.
Redactie / Botlek Rotterdam

Bert Jan Lommerts (Topsector Chemie) stelde dat Tschin een schoolvoorbeeld is van een ondernemer die Plant One gerevitaliseerd heeft. ‘Pilot plants zoals Plant One zijn een vitale schakel tussen het lab en de fabriek.’

Tschin kreeg van Lommerts een prijs namens Innovatielink. Zijn Plant One krijgt exposure in de decembereditie van Agro&Chemie. ‘Een mooie prijs’, aldus Tschin. ‘De meeste voldoening krijg ik echter van de bedrijven op Plant One en de vorderingen die zij maken. Daar helpt de staf van Plant One hen graag bij. We zijn meer dan alleen een ruimte met apparatuur.’ De COCI-status houdt in dat de diensten en testfaciliteiten van Plant One Rotterdam voldoen aan de standaards om ondernemers in de chemie in staat te stellen met succes hun innovatieve activiteiten op te schalen. In Nederland zijn er momenteel zes COCI’s en tien iLABs die te samen het netwerk ChemieLink vormen.

Snel op stoom

Tschin kijkt terug op een succesvolle periode met Plant One. ‘In 2016 hebben we in totaal 16 installaties/skids onder dak gehad. We zijn snel op stoom gekomen. Waar dat aan ligt, vooral onze prijsstelling en het hoge serviceniveau dat we kunnen bieden. We rekenen niet meer dan nodig is voor onze klanten. Vaak zitten deze niet te wachten op prijzige all-in pakketten. Service is zeer belangrijk. Wij willen de bedrijven zo veel mogelijk ontzorgen. Dat doen we door de utilities, maar vooral door expertise, bijvoorbeeld op gebied van laswerk of proces operations. Een mooie toevoeging aan het service-aanbod zijn opleidingen die we verzorgen voor derden. Dan moet je denken aan machine operators, het bedienen van een heftruck of een hoogwerker. We werken volledig conform aan de richtlijnen die gelden in de petrochemie.’ Momenteel zijn een aantal interessante start-ups actief op Plant One, waaronder Ioniqa (recycling van PET) en Soliqz (hydraulische waskolom).

Vandaag was Plant One de gastheer van een van de bijeenkomsten in het kader van Startupfest Europe 2017. Tijdens dit driedaags event laat Nederland zien wat het heeft op gebied van start-ups onder het motto Global challenges, Start-up Solutions. Op Plant One draaide het vooral om nieuwe materialen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Innovatielink.