Lees verder
Deze week lanceerde de International Advisory Council on Global Bioeconomy een oproep voor het aanmelden van kandidaten voor de Bioeconomy Youth Champions van de Global Bioeconomy Summit. Het doel van de oproep is om een ​​leiderschapsgroep van jonge mensen van over de hele wereld samen te stellen die als ambassadeurs zullen optreden tijdens de virtuele Global Bioeconomy Summit (16 - 20 november 2020).
Redactie / Berlijn

Jongeren met een sterke interesse in de mondiale bio-economische ontwikkeling, waaronder middelbare scholieren en studenten, jonge onderzoekers en academici, professionals, beleidsmakers en ondernemers, non-profit leiders, journalisten en social media influencers worden uitgenodigd om zich kandidaat te stellen. De aanvragers moeten tussen de 18 en 35 jaar oud zijn, vloeiend Engels spreken en een grote interesse hebben in de mondiale ontwikkeling van de bioeconomie.

Alle binnengekomen aanvragen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit de volgende leden:

  • Roman Brenne, beleidsmedewerker bij de Europese Commissie, eenheid DG Onderzoek & Innovatie, Bio-economie en Voedselsystemen
  • Achim Dobermann, hoofdwetenschapper van de International Fertilizer Industry Association (IFA)
  • Elspeth MacRae, Chief Innovation and Science Officer bij SCION
  • Adrián Rodriguez, hoofd van de eenheid Landbouwontwikkeling van de VN-Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (UN-ECLAC)
  • Flora Ismail Tibazarwa, programmadirecteur voor het Southern African Innovation Support Programme (SAIS 2)

De jury selecteert 5 tot 7 ambassadeurs van over de hele wereld. Daarbij wordt gestreefd naar een grote verscheidenheid aan opvattingen en mensen (bijvoorbeeld qua expertise en achtergrond, geslacht, nationaliteit, loopbaanfase, etc.).

Aanmelding

Gegadigden mogen slechts één aanvraag indienen. Ze zullen worden gevraagd om hun werk elektronisch in te dienen bij het Conference Office van de Global Bioeconomy Summit. Alle inzendingen moeten voor 1 september 2020 zijn ingediend. Zie de website van GBS voor meer informatie