Lees verder
Wat doen bedrijven in Nederland als SABIC, Avantium en Indorama om hun producten biobased te produceren? En hoe zetten zij hun producten vanuit het reststoffenstadium weer opnieuw hoogwaardig in?
Redactie / Geleen

Daarover organiseren de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op dinsdag 8 februari een online inspiratietour.

Henk Hendrix (Senior Manager Global Operational Sustainability) en Bert Bosman (Senior Specialist Klimaat en Energie) van SABIC gaan in op het belang van het meenemen van de volledige productwaardeketen bij de beoordeling van klimaatprojecten. Dit wordt toegelicht aan de hand van een concreet voorbeeld: de chemische recycling van gebruikte plastics, waarvoor SABIC momenteel een semi-commerciële unit bouwt op Chemelot.

Gert-Jan Gruter (Chief Technology Officer) van Avantium presenteert hoe het bedrijf werkt aan de ontwikkeling en commercialisering van de volgende generatie biobased kunststoffen en chemicaliën. Dit doet het bedrijf op basis van geavanceerd katalyseonderzoek en ontwikkeling.

Indorama werkt aan het circulair maken van PET door de reststroom na inzameling en bewerking weer geschikt te maken als PET-verpakkingsmateriaal. Drie sprekers van dit bedrijf vertellen over deze circulaire aanpak: Paul Straatman (Development Engineer), Wout Fornara (Operation Services Manager) en Jesper van Berkel (PET Recycling Technology & Business Manager).

De online inspiratietoursessie over de circulaire industrie start om 15:00 uur en duurt tot 16:45. Deelname is kosteloos.

Beeld: AeroVista Luchtfotografie/Shutterstock