Lees verder
Nogal wat organisaties willen concreet aan de slag met het vormgeven van hun circulaire businessmodel. Maar waar te beginnen? Om die vraag te kunnen beantwoorden, schreef Jan Jonker het werkboek 'Circulair Organiseren', dat een helder stappenplan bevat.
Redactie / Nijmegen

Prof. dr. Jan Jonker is hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Op basis van onderzoek ontwikkelde hij een model dat de basis vormt voor businessmodellen in de circulaire economie. Zijn model bestaat uit zeven bouwstenen, die samen met een stappenplan uitgebreid zijn beschreven in het werkboek. Infographics van bedrijven die al een circulair businessmodel hebben ontwikkeld bieden lezers kennis en inspiratie.

Het boek werd op 17 mei gepresenteerd tijdens op het Circulaire Economie Festival te Nijmegen en is vanaf nu gratis te downloaden als e-book. Dat kan dankzij de steun van sponsoren: KIDV (Den Haag), DAR (Nijmegen), WEcycle (Zoetermeer), Saxion Hogescholen (Deventer), Stichting Vlakglasrecycling Nederland (Zoetermeer) en ENVAQUA (Zoetermeer), naast steun van de Radboud Universiteit en Stichting OCF 2.0.

Het werkboek is als ebook vanaf 19 mei 2018 beschikbaar. Een gedrukte versie kost € 70, het e-book is kosteloos te bestellen.