Lees verder
De expertise van het Verenigd Koninkrijk (VK) in het onderzoek naar biofilm is eindelijk erkend, met de lancering van het nieuwe National Biofilms Innovation Centre (NBIC).
Redactie Verenigd Koninkrijk

Voor de komende vijf jaar is er een financiering van £26 miljoen, waaronder £12.5 miljoen afkomstig van het Biotechnology and Biological Sciences Research Centre (BBSRC) en Innovate UK, met aanvullende steun van universiteiten en de industrie. Het NBIC moet het beste onderzoek op het gebied van biofilm in het VK samenbrengen met bedrijven uit verschillende sectoren.

NBIC is een multi-site innovatie- en kenniscentrum, geleid door de University of Southampton. Zij doen dit binnen een partnership met de universiteiten van Edinburgh, Liverpool en Nottingham. Daarnaast zijn elf andere universiteiten, drie onderzoekscentra – Diamond Synchotron, het Hartree Centre en het Quadram Institute – en drie belangrijke academische partners van over de hele wereld – de  Nanyang Technologial University (Singapore), de Montana State University  (USA) en de University of Copenhagen (Denmark) bij betrokken. NBIC gaat ook samenwerken met een netwerk van meer dan 50 bedrijven uit verschillende sectoren, van MKB’ers tot grote bedrijven, om zo het de wereldwijde aanvoerende positie van het VK op het gebied van biofilm te behouden.

Microbial biofilm onderzoek is een belangrijk onderdeel van veel wetenschappelijke disciplines, waaronder biologische wetenschap, medicijnen, chemie, natuurkunde, computationele modellering, engineering en aanzienlijke economische en sociale impact,

Details van het BBSRC en het Innovate UK-funded Innovation and Knowledge Centre is te vinden op de website bbsrc.ac.uk.