Lees verder
De Imagine Chemistry Challenge 2019 van Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) heeft meer dan 160 innovatieve ideeën opgeleverd uit 30 landen. De inzenders zijn startups, scale-ups, spin-outs van universiteiten en andere potentiële partners.
Redactie / Deventer

Imagine Chemistry is drie jaar geleden gelanceerd om uitdagingen met betrekking tot chemie aan te pakken en nieuwe manieren te ontdekken om waarde te creëren voor klanten. Nouryon gaat maximaal 20 finalisten selecteren om deel te nemen aan een intensief driedaags evenement in mei in het RD&I-centrum in Deventer. Daar zullen zij samenwerken met Nouryon-experts om hun ideeën verder te ontwikkelen.

‘We zijn overweldigd door het aantal en de kwaliteit van de inzendingen’, zegt Peter Nieuwenhuizen, Chief Technology Officer bij Nouryon. ‘We zijn ook onder de indruk van de geografische breedte van de inzendingen, waaronder 28 inzendingen uit China, 25 uit de VS, 18 uit het Verenigd Koninkrijk.’

De editie 2019 van Imagine Chemistry stelde uitdagingen op de volgende vijf gebieden:

  • Duurzame biobased oppervlakteactieve stoffen (in samenwerking met Unilever)
  • Prestatiebevorderende nanodeeltjes
  • Sensing in veeleisende chemische omgevingen
  • Labelvrije chemie
  • Het verleggen van de grenzen van chemische innovatie

De editie van dit jaar van Imagine Chemistry wordt ondersteund door Unilever, China Petroleum and Chemical Industry Federation (CPCIF), seed-investeerder High-Tech Gründerfonds, venture capital-bedrijf Icos Capital, onderzoeks- en adviesbureau Lux Research, multi-stakeholder-samenwerking Green Chemistry & Commerce Council , UK Innovation Agency Knowledge Transfer Network, het Braziliaans contentportaal Startupi, de Nederlandse accelerator StartupDelta, het Enterprise Europe Network van de Europese Commissie, en S/park, het op chemische technologie gerichte open innovatiecentrum van Nouryon in Deventer.