Lees verder
ChemistryNL is de nieuwe merknaam van de Topsector Chemie. Met deze nieuwe naam voegt de Topsector zich bij 'het merk NL'. Daarmee wil het de internationale positie van Nederland wil versterken in het aanpakken van mondiale uitdagingen en het behalen van de Sustainable Development Goals.
Redactie / Den Haag

Voorheen gebruikte de Topsector Chemie de merknaam Holland Chemistry. Met ChemistryNL wil Nederland zich duidelijker profileren als een sterke partner voor het realiseren van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. De chemiesector stimuleert en faciliteert continu innovatie op een open, inclusieve en inventieve manier.

De mensheid staat voor grote uitdagingen op gebieden als energie, duurzaamheid, gezondheid, voedsel, water, mobiliteit, landbouw en veiligheid. Nederland heeft 25 missies gedefinieerd waar kennisinstellingen, bedrijven en overheid samen aan werken om deze mondiale maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. ChemistryNL gaat de zogeheten missiegebaseerde Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) uitvoeren waarbij de Nederlandse chemie het verschil maakt.

Beeld: totojang1977/Shutterstock