Lees verder
Nederlandse technologiebedrijven en kennisinstellingen die zich richten op de ontwikkeling van slimme, innovatieve en technologische oplossingen voor de verwaarding en verwerking van mest kunnen eind oktober mee met een handelsmissie naar China.
Redactie / Den Haag

China gaat de komende jaren veel geld investeren in nieuwe en innovatieve mestverwerkingstechnologieën. Doel daarvan is om organisch agrarisch restafval, zoals mest, om te zetten in bouwstenen, meststoffen en mineralen voor een betere en slimmere circulaire en duurzame bedrijfsvoering.

Daarnaast wil de Chinese overheid mest als grondstof voor andere toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld in de chemische industrie of in de energiesector (biogas). Dat biedt op korte termijn concrete zakelijke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, met name met behulp van sleuteltechnologieën zoals ICT, sensoren, data, kunstmatige intelligentie (AI) en robotica.

Daarom organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van 28 oktober t/m 3 november een handels- en innovatiemissie naar de steden Jinan en Wuhan. Het programma omvat onder meer netwerkevenementen, matchmaking en lokale ondersteuning door de Nederlandse ambassade in Beijing, de Netherlands Business Support Offices in Jinan en Wuhan en RVO.nl. Kijk voor meer informatie op de website van RVO.nl.