Lees verder
De 12e editie van EFIB vond begin deze maand plaats in Brussel. Ongeveer 500 afgevaardigden uit 32 landen, van bezochten de tweedaagse conferentie en/of het daaraan voorafgaande preconference event.
Redactie / Brussel

EFIB is het Europese biotechnologie-evenement van EuropaBio, rondom thema’s als biobased kunststoffen en industriële processen, voeding en veevoer, textiel en mode, nieuwe grondstoffen, nationale bio-economie-strategieën, de koppeling tussen bio-economie en circulaire economie, de bijdrage van industriële biotechnologie aan het creëren van een gezond en duurzame planet, nieuwe fondsen, versnellers en incubators om onder andere de bio-economie te financieren, en meer.

De video bij dit bericht geeft een impressie van de eerste conferentiedag (1 oktober) waarop diverse sessies en presentaties te zien waren rondom industriële biotechnologie, bioplastics, algen en insecten.

Eiwitfabriek

Diverse innovaties werden tijden EFIB getoond en aangekondigd. Zoals het BioImpulse project van Michelin, met een omvang van € 28 miljoen, gericht op het creëren van een nieuwe kleefhars zonder toxische stoffen. María Mendiluce, directeur voor Klimaat & Energie, Steden & Mobiliteit en Circulaire Economie bij de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), kondigde de publicatie aan van een ‘CEO-gids voor de Bioeconomie’, die bedrijven gaat helpen bij het opzetten van een strategie op dit gebied.

De John Sime Award voor de beste innovatiepresentatie op biobased gebied ging dit jaar opnieuw naar het Franse mkb-bedrijf Ÿnsect, dat insecten produceert als hoogwaardige ingrediënten voor aquacultuur, veevoer en meststoffen. Het was de derde keer dat dit bedrijf de prijs won. Ÿnsect kreeg dit jaar onder meer steun vanuit het Horizon2020 BBI JU-programma voor het FARMYNG-project, waarin een eerste volledig geautomatiseerde, op insecten gebaseerde eiwitfabriek wordt gebouwd.

Uit 20 academische posters die werden geëxposeerd tijdens EFIB, werd die van Thomas Gassler van de University of Natural Resources and Life Sciences in Wenen bekroond. Zijn poster ging over CarboFeed: een biotech-gebaseerde platformtechnologie voor CO2-gebruik in gist.

De EFIB van volgend jaar vindt plaats op 5 en 6 oktober in Frankfurt/Main.