Lees verder
De tien onlangs benoemde leden van de raad van bestuur van CBE JU hebben deze week hun eerste vergadering gehouden om belangrijke beslissingen te nemen over de eerste stappen van het partnerschap.
Redactie / Brussel

CBE JU (Circular Biobased Europe Joint Undertaking) is het nieuwe partnerschap van € 2 miljardtussen de Europese Unie en het Bio-based Industries Consortium (BIC). Het bouwt voort op het succes van zijn voorganger BBI JU.

Na de officiële start eind november hebben beide stichtende partners elk vijf vertegenwoordigers voorgedragen voor de Raad van Bestuur, het belangrijkste besluitvormingsorgaan van de CBE JU.

John Bell

John Bell, directeur Gezonde Planeet bij DG Onderzoek & Innovatie en vertegenwoordiger van de Europese Commissie, werd unaniem gekozen tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de CBE JU voor de komende twee jaar. Mat Quaedvlieg (foto bovenaan), Vice-President Strategic Business Projects bij Sappi en vertegenwoordiger van BIC, de particuliere partner, werd unaniem gekozen tot vice-voorzitter.

De taken van de Raad van Bestuur omvatten het toezicht op de tenuitvoerlegging van de doelstellingen van de CBE JU, het aannemen van een strategische agenda voor onderzoek en innovatie, alsmede van het jaarlijks werkprogramma en budget, en de goedkeuring van het jaarlijks activiteitenverslag van CBE JU.

Lees meer op de website van CBE JU.