Lees verder
Het Oost-Nederlandse innovatienetwerk Kiemt organiseert op dinsdag 15 maart 2022 de live-uitzending ‘Oost-Nederland Uitgelicht’ over CIRTEX: de circulaire keten van textiel in Rivierenland.
Redactie / Geldermalsen

De live stream wordt uitgezonden vanuit de Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen, die samen met 14 andere partners het initiatief nam tot CIRTEX. Doel van het project is het opzetten van een circulair en regionaal ecosysteem voor textielrecycling en tegelijkertijd het leveren van een belangrijke bijdrage aan de inclusieve arbeidsmarkt. In een industrieel sorteer- en verwerkingscentrum wordt op grote schaal post-consument textiel gescheiden voor hergebruik/kringloop, recycling tot hoogwaardige textielgrondstoffen (die weer kunnen worden gebruikt voor de productie van nieuwe kleding) of recycling tot grondstoffen die worden hergebruikt in o.a. de meubelindustrie en de buiteninrichting.

Kiemt-gastvrouw Franske van Duuren gaat hierover in gesprek met directeur Elfried Boer van Werkzaak Rivierenland, Cees Brouwer van Avri en Onno in’t Veld van 2Switch, Niek Hokken en Margot Chevalier van I-did, Mark Hofman van OFN en Wim de Goei van Heutink Productiepartners.

De livestream start om 16:00 uur. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Beeld: Photomann7/Shutterstock