Lees verder
Vandaag (24 maart) opent Covestro op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor. Covestro nam vorig jaar de tak van de harsen en functionele materialen van DSM over en koost bewust voor vestiging in Geleen.
Redactie / Geleen

“De Brightlands Campus is een geweldige locatie, waar business innovatie ontmoet en waar talent en kennis in een uniek ecosysteem samenkomen. Dé ideale plek dus om verder te groeien met onze innovatieve en duurzame materialen”, zegt Jacqueline Kusan-Bindels, site manager voor Covestro in Geleen.

In totaal heeft Covestro nu ongeveer 800 medewerkers in 6 vestigingen en een belang in 2 joint-ventures in Nederland. Er zijn R&D-vestigingen in Zwolle, Waalwijk en Geleen, eigen productiesites in Waalwijk en Hoek van Holland, verkooporganisaties die werken vanuit Waalwijk, Amsterdam en Nieuwegein en joint-ventures met LyondellBasell op de Maasvlakte en Amulix in Zwolle.

Duurzame technologie

Covestro ontwikkelt al jarenlang geavanceerde duurzame technologieën en polymeren. “Nederland is een erg belangrijk land voor Covestro”, zegt Aukje Doornbos, Managing Director voor Nederland. “Door ons verleden dragen we hier voornamelijk bij tot toepassingen voor coatings en kleefstoffen. Denk daarbij aan bindmiddelen voor verven en inkten, aan poedercoatings en barrièrecoatings voor verpakkingsmaterialen. Met onze duurzame, plantaardige Decovery®-portfolio stimuleren we het uitfaseren van solventen in verven. Ook onze UV-harsen voor onder meer vloerbedekking en drukwerk zijn door hun energie-efficiëntie en solventvrije samenstelling een toonaangevende technologie in de coatingmarkt.”

Covestro is bovendien met zijn coatingtechnologie voor glasvezelkabels één van ’s werelds toonaangevende leveranciers op de glasvezelmarkt. Nederland huisvest ook drie belangrijke, op innovatie gerichte groei-activiteiten. Zo produceert Covestro in de joint venture Amulix biologisch afbreekbare coatings voor zaden. In Geleen worden anti-reflecterende coatings geproduceerd die het rendement van zonnepanelen met meer dan 3% verhogen. En er is de joint venture Niaga® die een speciale ‘click-unclick’ kleefstof om de materialen in samengestelde producten als matrassen, tapijt en meubelpanelen na gebruik eenvoudig te kunnen scheiden en recyclen.

Kijk voor meer informatie op de website van Covestro.