Lees verder
Avantium Renewable Polymers onderstreept zijn strategie om zich te richten op hoogwaardige toepassingen voor PEF (polyethyleenfuranoaat) door een filiaal te openen in Japan.
Redactie / Amsterdam

Het kantoor gaat opereren onder de naam Avantium Japan K.K en zal de ontwikkeling en marketing van PEF ondersteunen in hoogwaardige toepassingen in de innovatieve Japanse markt voor verpakkingen en elektronica.

Industrie-veteraan en Japan-expert Jan Waninge wordt aangesteld als representatief directeur van Avantium Japan K.K. Waninge werkte 31 jaar bij DSM in verschillende senior business functies, waarvan bijna 13 jaar in Japan.

Belangrijkste markt

Avantium is al enkele jaren actief op de Japanse markt. Avantium Renewable Polymers heeft een langdurige samenwerking met het Japanse chemiebedrijf Toyobo voor PEF-polymerisatie en PEF-film. Avantium werkt ook samen met Mitsui aan de marktontwikkeling van PEF in hoogwaardige toepassingen en de distributie van PEF aan high-end Japanse consumentenmerken. Japan wordt beschouwd als de belangrijkste markt voor de introductie van innovatieve en geavanceerde materialen.

Marcel Lubben, directeur van Avantium Renewable Polymers, zegt: “De oprichting van Avantium Japan K.K. toont niet alleen onze toewijding aan de Japanse markt, maar toont ook onze vastberadenheid om hoogwaardige toepassingen voor PEF te ontwikkelen. Japan is een zeer innovatieve markt, met een geavanceerde markt voor verpakkingen en elektronica. We hebben de ambitie en expertise om PEF met succes naar deze hoogwaardige markten te brengen en zijn blij dat Jan Waninge ons team zal versterken om ons filiaal in Japan te gaan leiden.”