Lees verder
Gemeente Rotterdam en BlueCity(010) willen in 3 jaar tijd 5.000 MKB bedrijven inspireren om kansen te ontdekken voor wat nu bedrijfsafval is. Om ondernemers in beweging te brengen, organiseert BlueCity op 5 februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie, een actiedag met het thema 'Jouw afval is goud waard.'
Redactie / Rotterdam

BlueCity streeft naar een kringloop waarin reststromen aan elkaar worden gekoppeld. Op dit gebied is nog enorm veel winst te behalen, vooral binnen het MKB. Daar zijn de netwerken en ketens overzichtelijk en zijn relaties met partners vaak persoonlijk. Het is niet alleen noodzakelijk, het kan ook veel opleveren: ‘Als de wereld circulair is… komt alles weer naar je toe’, zegt Pieter van Klaveren, voorzitter van MKB Rotterdam Rijnmond.

Springplank

De MKB Dag – Jouw afval is goud waard is geen aaneenschakeling van lezingen; het is vooral bedoeld als springplank voor ondernemers en biedt diverse mogelijkheden om direct de handen uit de mouwen te steken, met o.a.:

  • Een Club Circulair ontbijt;
  • Het Circular Harvest Symposium met o.a. Jan Jonker (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en workshops van Hogeschool Rotterdam;
  • De Value System Game (circulaire kansen ontdekken voor bestaande bedrijfsprocessen en -projecten);
  • Een inloopspreekuur van het Versnellingshuis;
  • Workshops: plasticvermindering, hergebruik van bouwmaterialen en een Circo Mini workshop (momenten van verspilling omdraaien naar business kansen).

Meer informatie over de actiedag is te vinden op de website van BlueCity. Meer informatie over de Week van de Circulaire Economie is te vinden in de agenda.