Lees verder
Het opnieuw inzetten van uw gebruikte producten kan een interessante business propositie zijn. In de laatste jaren gaan steeds meer bedrijven over op het terughalen van hun producten om die geschikt te maken voor (andere) klanten, door “refurbishment” en “remanufacturing”. Het wordt al toegepast op bijvoorbeeld automotor-onderdelen, lap-tops en kantoorstoelen. Het kan ook mogelijk zijn voor uw producten, maar hoe komt u daar achter? en wat houdt het voor uw bedrijf in? Deze workshop van het Kennisplatform Duurzame Grondstoffen maakt u wegwijs in het gebied van ‘refurbishment en remanufacturing’.

Tijdens deze workshop leren de deelnemers over nieuwe business modellen en hoe die voor hun bedrijf nuttig kunnen zijn. Deelnemers worden gevraagd om een (of hun) product te kiezen, want we kijken ook naar het ontwerp. Er zijn voor deze lesdag slechts 12 plaatsen beschikbaar, om zo voldoende tijd te hebben voor alle deelnemers. Er wordt rekening gehouden met dat er geen concurrenten aan tafel zitten; u kunt dus vrij uit denken.  Op deze Engelstalige lesdag gaat u met David Peck aan de slag met een nieuw business model voor uw bedrijf.

Programma

  • 09:30 – 10:00 uur    Inloop met koffie en thee
  • 10:00 – 10:45 uur     College: Remanufacturing/refurbishment; materialen besparen en mind-set van het bedrijf
  • 10:45 – 11:00 uur     Koffie/thee pauze
  • 11:00 – 11:45 uur      College: Business modellen achter Remanufacturing/refurbishment: best case practices
  • 11:45 – 12:30 uur     Discussie en vragen
  • 12:30 – 13:30 uur     Lunch en benen strekken op de campus
  • 13:30 – 14:00 uur    Aanpak van R/R in uw bedrijf: verschillende aandachtspunten: bv reverse logistics.
  • 14:00 – 15:00 uur    Aan de slag met uw product
  • 15:00 – 15:30 uur    Koffie/thee pauze
  • 15:30 – 17:00 uur    Evaluatie en discussie over eigen R/R business model
  • 17:00 – 18:00 uur    Napraten met borrel

De lesdag wordt gehouden op donderdag 26 oktober 2017 in zaal H1.200 van de Faculteit 3mE, aan de Technische Universiteit Delft.

Ter voorbereiding van de lesdag dienen de deelnemers zelf een product te kiezen om als casus op de dag mee te nemen. Daarmee gaan we aan de slag. Het is niet verplicht om een eigen product mee te nemen. U kunt ook een verouderd ander product wat op de uwe lijkt meenemen, of gewoon met anderen meekijken. Verder heeft u een laptop nodig, u moet enigszins vertrouwd zijn met Excel: copy/paste, vermenigvuldigen en optellen. Op de lesdag krijgt u een boek mee die u verder bij het maken van business modellen zal ondersteunen. “Products that Last”.

Voor het netwerken willen we graag in een lijst met uw naam, adres en telefoonnummer opstellen, alsmede een foto. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u dat per e-mail aangeven.

We houden rekening mee met mogelijke concurrenten aan tafel. Daarom sturen we een mail rond met de mensen die aan tafel komen, in de volgorde van aanmelding. Men heeft daarop 2 werkdagen de tijd om op te reageren.

Het kennisplatform maakt uit principe geen winst. Aan het ontwikkelen en geven van een lesdag en andere activiteiten zijn echter kosten voor het kennisplatform verbonden en daarom vragen wij een bijdrage van 350 euro (exclusief 21% BTW).

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, met opgave van naam, bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer opstellen, alsmede een foto voor de netwerkgids (indien gewenst).