Lees verder
Nevenstromen uit de agrovoedingsindustrie bevatten nog interessante inhoudsstoffen met een zekere waarde. Hoe kan je die stoffen extraheren of de nevenstroom gebruiken in een fermentatie? Hoe kan je meerwaarde creëren uit je nevenstroom? En bestaat er geen tool om bedrijven te helpen een slimme keuze te maken? Leer er meer over tijdens de workshop van Flanders'FOOD op 28 september.

In het Model2Bio-project, gefinanciers door BBI JU, testten onderzoekers alternatieve mogelijkheden uit om waarde uit een nevenstroom te halen. En dit voor verschillende sectoren als bier, aardappel, groenten, zuivel en vlees. Het project ontwikkelde ook een tool om bedrijven te helpen kiezen uit de meest optimale valorisatiepiste voor nevenstromen. Deze tool stellen we aan je voor aan de hand van enkele voorbeelden en daarmee gaan we aan de slag in de workshop. Ook nodigen we twee onderzoekers uit België en Nederland uit om meer info te geven over de mogelijkheden van extractie van inhoudsstoffen en fermentatie van nevenstromen.

Wil je als bedrijf inzicht krijgen in een alternatieve valorisatie van je nevenstroom? Heb je een technologische oplossing om meer waarde uit een nevenstroom te halen? Of ben je op zoek naar een specifieke nevenstroom? Dan is deze gratis workshop iets voor jouw bedrijf.

Deze workshop is gericht op deelname van bedrijven. Particulieren kunnen zich ook inschrijven en krijgen tegen 21 september of deelname mogelijk is. Kijk op de website van Flanders’FOOD voor meer informatie.

Beeld: Model2Bio