Lees verder
Op 29 november organiseert het samenwerkingsverband Vlaams-Nederlandse Delta (VNDelta) de jaarlijkse conferentie waarin de resultaten van het afgelopen jaar worden gepresenteerd. Het thema van 2019 is De Delta Circulair.

Keynotespeaker tijdens de conferentie is Janez Potocnik, co-voorzitter van het International Resource Panel hosted by the United Nations Environment Programme en gewezen Europees Commissaris voor milieu.

Er worden 4 concrete praktijken over de uitdagingen en oplossingen van de circulaire economie in de Delta toegelicht en bediscussieerd in een panelgesprek, gemodereerd door Karl Vrancken (VITO) en Ton Bastein (TNO).

Ook zal er onder meer aandacht zijn voor het initiatief Flanders Recycling Hub, waarvan het doel is om van Vlaanderen en de Vlaamse havens een draaischijf te maken voor materialenstromen en recyclageactiviteiten.

De Vlaams-Nederlandse Delta is een samenwerkingsverband van de provincies Antwerpen, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland. In goede samenwerking met de steden, zeehavens, bedrijfsleven en kennisinstellingen willen zij projecten faciliteren die noodzakelijk zijn voor de economisch-logistieke ontwikkeling van de regio.