Lees verder
Op 25 september 2023 zal het 'Pitch Perfect en Boost The European Bioeconomy 2023' evenement worden gehouden in het Sheraton Brussels Airport Hotel, van 10u tot 17u.

Het ‘Pitch Perfect’-evenement is een eendaags fysiek evenement met intense internationale pitches, matchmaking en netwerken, met als doel het creëren van nieuwe partnerschappen en de verdere ontwikkeling van innovatieve, grens- en sectoroverschrijdende industriële waardeketens in de biogebaseerde economie.

Het pitch-, matchmaking- en netwerkevenement brengt de netwerken van zeven belangrijke bio-economieplatforms samen: Pilots4U, Tech4Biowaste, PlanetB.io, BioeconomyVentures, TheProteInn Club, ShapingBio, Waste2Func, en Bio Base Connect. Daarmee kan een diverse opkomst worden gegarandeerd: van investeerders, MKB’s/KMO’s, start-ups, bijna-start-ups, scale-ups, grote bedrijven, onderzoeksorganisaties, technologieleveranciers tot organisaties die relevante innovatiediensten aanbieden, zoals toegang tot financiering, opschalingstesten, testen van toepassingen, schrijven van businessplannen, grondstofanalyse, levenscyclusanalyse, maatschappelijke acceptatie, etc.

Pitch voor investeerders

Het evenement biedt een unieke kans om innovaties aan investeerders voor te leggen. Vorig jaar waren meer dan 15 investeerders aanwezig: BASF Venture Capital GmbH; HOOP Circular Investment Board; Astanor Ventures; Capricorn Partners; Borregaard AS; biotope by VIB; InnovationQuarter; European Circular Bioeconomy Fund (ECBF), V-Bio Ventures; Clonbio Group Ltd. Sofinnova Partners en SFPI-FPIM, European Innovation Council, PMV. De investeerders voor de editie van 2023 moeten nog worden bevestigd. Check de website van het evenement voor details.

Deelnemers worden uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor een 6 minuten durende pitch. Aangezien we 6 pitch sessies van elk 90 minuten organiseren, zijn we op zoek naar ten minste 66 inspirerende pitches. Om geen interessante ontwikkelingen uit te sluiten, worden de pitchcategorieën niet gedefinieerd bij inschrijving, maar moeten ze relevant zijn voor de verdere ontwikkeling van de bio-economie.

De matchmaking zijn één-op-één ontmoetingen van 20 minuten gericht op het vinden van nieuwe partners. De planning van deze ontmoetingen zal worden ondersteund door een online matchmaking systeem, gemakkelijk te gebruiken op een smartphone of laptop.

Locatie

Het Sheraton Brussels Airport Hotel ligt recht tegenover en op slechts 39 stappen van de luchthaventerminal. De locatie is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig, trein (station onder de luchthaventerminal) en auto.

Dit evenement wordt ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen en Bio Base Europe Pilot Plant en ontvangt financiering van de Bio-Based Industries Joint Undertaking in het kader van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie.

Beeld: Bio Base Europe Pilot Plant/Pilots4U