Lees verder
Op 28 september 2021 zal het 'Pitch Perfect en Boost The European Bioeconomy 2021' evenement worden gehouden in het Sheraton Brussels Airport Hotel, van 10u tot 17u.

Het ‘Pitch Perfect’-evenement is een eendaags fysiek evenement met intense internationale pitches, matchmaking en netwerken, met als doel het creëren van nieuwe partnerschappen en de verdere ontwikkeling van innovatieve, grens- en sectoroverschrijdende industriële waardeketens in de biogebaseerde economie.

De dag begint met een keynote lezing door investeerder Rob van der Meij (Capricorn Ventures), gevolgd door drie keer twee parallelle pitchsessies van elk 90 minuten. Het gedetailleerde pitch-programma wordt een week voor het evenement bekendgemaakt.

Het pitch-, matchmaking- en netwerkevenement brengt de netwerken van zes belangrijke bio-economieplatforms samen: Pilots4U, Tech4Biowaste, BioeconomyVentures, Smartbox, Waste2Func en Bio Base Connect. Daarmee kan een diverse opkomst worden gegarandeerd: van investeerders, MKB’s/KMO’s, start-ups, bijna-start-ups, scale-ups, grote bedrijven, onderzoeksorganisaties, technologieleveranciers tot organisaties die relevante innovatiediensten aanbieden, zoals toegang tot financiering, opschalingstesten, testen van toepassingen, schrijven van businessplannen, grondstofanalyse, levenscyclusanalyse, sociale aanvaarding, etc.

Stuur je pitch in!

Deelnemers worden uitgenodigd om uiterlijk 20 september 2021 per e-mail een pitch-aanvraag in te dienen bij Katrien Molders. Er worden zes pitchsessies van elk 90 minuten georganiseerd, dus er is ruimte voor minstens 66 inspirerende pitches. Om geen interessante ontwikkelingen uit te sluiten, worden de pitchcategorieën niet gedefinieerd bij inschrijving, maar moeten ze relevant zijn voor de verdere ontwikkeling van de bio-economie.

Samenvattingen van pitches zijn reeds ontvangen van Aarhus University (Denemarken); Anacarda Ltd (België); Avecom (België); B4Plastics (België); Bioenergy LT (Litouwen); DNAlytics (België); Endobios Biotech (Portugal); Flamac (België); Fraunhofer CBP (Duitsland); INN-PRESSME; Kuwait Petroleum Research and Technology (België); Latvian State Institute of Wood Chemistry (Letland); Tectero (België); VTT Technical Research Centre of Finland Ltd (Finland).

Matchmaking

De matchmaking is een één-op-één-bijeenkomst van 15 minuten met het oog op het vinden van nieuwe partners. De planning van deze ontmoetingen zal worden ondersteund door een online matchmaking-systeem, dat gemakkelijk kan worden gebruikt op een smartphone of laptop.

De software stelt de deelnemers aan het evenement in staat om vooraf zakelijke partnering meetings van 15 minuten te regelen, gerangschikt rond 20 matchmaking tafels. Alle deelnemers hebben volledige controle over hun eigen communicatie en 1-op-1 ontmoetingen via een beveiligde login account.

De matchmaking tool wordt eind augustus geactiveerd. Alle geregistreerde deelnemers krijgen dan een login en een wachtwoord.

Locatie

Het Sheraton Brussels Airport Hotel ligt recht tegenover en op slechts 39 stappen van de luchthaventerminal. De locatie is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig, trein (station onder de luchthaventerminal) en auto.

Dit evenement wordt gefinancierd door de gemeenschappelijke onderneming Biobased Industries in het kader van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie.