Lees verder
Op 10 oktober 2018, Dag van de Duurzaamheid, wordt de nieuwe innovatiehal van ZAP Groningen officieel geopend.

​De Zernike Advanced Processing (ZAP) faciliteit is een semi-industriële omgeving waar kennisinstellingen en het bedrijfsleven samenwerken aan innovatieve oplossingen voor de biobased economy.

Ondernemers kunnen bij ZAP terecht met onderzoeksvragen en ZAP maakt graag gebruik van de ervaring van ondernemers om nieuwe biobased producten naar de markt te brengen of (chemische) processen te verduurzamen. Hiermee draagt ZAP bij aan de bouw van een stevige regio en een sterkere internationale positie.

In de nieuwe innovatiehal kunnen mkb en grotere bedrijven opschalen van het lab- naar demo-productie: van milliliter of milligram naar liter of kilogram. Dat is een belangrijke schakel in het marktgereed maken van innovaties.

ZAP Groningen is in 2015 gestart als onderwijs- en onderzoeksfaciliteit, is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en het Noorderpoort College en wordt mede gefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma.

Programma
10-10-2018 17:00Inloop
10-10-2018 17:15Barn Talk in de Energy Barn met keynote speaker Marga Hoek (voorzitter van Het Groene Brein en auteur van 'Zakendoen in de Nieuwe Economie')
10-10-2018 18:30Opening ZAP Groningen innovatiehal door Patrick Brouns (gedeputeerde Provincie Groningen) en Henk Pijlman (voorzitter CvB Hanzehogeschool Groningen)
10-10-2018 19:00Afsluitende borrel (tot 18:30)