Lees verder
De ambitie van het kabinet is om de CO2 uitstoot met 40% te verlagen in 2030 en met 80-95% in 2050. Maar wat betekent dat voor Oost-Nederland? Daarover gaat dit jaar het Kiemt Najaarscongres in Nijmegen, European Green Capital 2018.

Waar staan we nu, wat moet er gebeuren, wat houdt de overheidsambitie in voor organisaties en wat is je eigen CO2 voetafdruk? Er is een enorme vraag naar creatieve oplossingen rondom dit thema. Innovatie speelt een sleutelrol in de transitie naar CO2 uit de lucht.

Het Kiemt Najaarscongres 2018 wordt geopend door Jan Douwe Kroeske. Daarna zijn er inspirerende sprekers: de Gelderse gedeputeerde Peter Drenth en Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan Universiteit Maastricht en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen.

Workshops

In de aansluitende workshops worden thema’s rondom innovaties voor vermindering, hergebruik en vastlegging van CO2 verder de diepte ingenomen. Zo komt het Zes Waardenmodel (circulaire economie) aan bod en is de CO2 neutraal gebouwde omgeving een hot topic. Ook is een verrassende rondleiding te volgen op de Novio Tech Campus, waar het congres plaatsvindt.

In het tweede deel van het plenaire programma wordt ook dit jaar onder begeleiding van Jan Terlouw en het expert-comité van het Kiemt-netwerk de Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt. Michiel Scheffer – gedeputeerde van Provincie Gelderland, Maarten Arentsen – Associate Professor Energy Innovation van Universiteit Twente en Luc Kikkert – directeur van Kiemt sluiten af met een paneldiscussie over door de deelnemers geformuleerde stellingen rondom de cruciale onderwerpen van CO2-reductie.