Lees verder
De Ravelijnlezing van dit jaar staat in het teken van het versnellen van de ontwikkeling naar een circulaire en biobased economie. Op 18 mei aanstaande zullen verschillende vooraanstaande sprekers, hun visie op dit thema geven.

Enkele jaren geleden leken circulaire en biobased economie ver-van-ons-bed onderwerpen. Inmiddels kiezen de meeste bedrijven en organisaties de circulaire gedachte als uitgangspunt voor hun beleid. Het samenspel tussen mensen en technologie is noodzakelijk en inspirerend voor succesvolle innovatie in de Deltaregio. De vraag is nu hoe we deze ontwikkeling kunnen versnellen? De Ravelijnlezing biedt in 2017 het podium aan innovatieve ondernemers en initiatieven.

Sprekers

Om 15:00 uur opent dagvoorzitter Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Foundation het hoofdprogramma van de Ravelijnlezing. Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep, gaat in zijn keynote in op innovatieve, duurzame toepassingen in de procesindustrie. Albert Markusse, CEO van Royal Cosun presenteert hoe een traditioneel agrofood bedrijf een transitie doormaakt om onderdeel te zijn van een circulaire en biobased economie. David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het ministerie van Economische Zaken, gaat onder meer in op de kansen voor de Deltaregio.

Innovation talks

De Innovation talks waren vorig jaar een succesvol onderdeel van de Ravelijnlezing. In deze inspirerende korte lezingen laten bedrijven aan de hand van best practices hun resultaten en plannen voor de nabije toekomst zien.

Ronde 1 / 13:25 – 13:55

Johan Raap – Ook circulair ondernemen is het vinden van oplossingen voor klanten en problemen of:
Murray McLaughlin – Discover the circular opportunities between Canada and the Delta Region (voertaal: Engels)

Ronde 2 / 14:00 – 14:30

Randy Riteco – Van circulaire productontwikkeling naar een succesvolle marketingstrategie of:
Karen Kraan-Sam – De kansen en valkuilen van intellectueel eigendom