Lees verder
De aftrap van de Europese Groene Week wordt op 21 mei 2018 gegeven in Utrecht, waarna van 22 tot 25 mei de Green Week Summit wordt gehouden in Brussel. Het thema van de Groene Week is dit jaar 'Groene steden voor een groenere toekomst.'

De Europese Groene Week, die wordt georganiseerd door de Europese Commissie, is een uitstekende gelegenheid voor belanghebbenden uit heel Europa, om samen met beleidsmakers te discussiëren over het Europese milieubeleid. Zo zal tijdens de Groene Week worden onderzocht hoe de EU steden helpt om een gezamenlijke duurzame toekomst vorm te geven, zodat het betere plekken worden om te wonen en te werken.

Daarbij gaat het onder meer om de presentatie van beleidsontwikkelingen op het gebied van luchtkwaliteit, lawaai, afval en waterbeheer. Ook worden participatieve benaderingen van stadsontwikkeling, netwerkschema’s en hulpmiddelen voor het delen van best practices belicht die bijdragen aan het betrekken van lokale autoriteiten en burgers bij het scheppen van een gemeenschappelijke duurzaamheidsvisie voor hun stad.