Lees verder
Van 26 tot 29 juni 2023 wordt in Girona, Spanje, de 6e IWA International Conference on eco-Technologies for Wastewater Treatment (ecoSTP23) gehouden. De International Water Association (IWA) is het toonaangevende netwerk en wereldwijde kenniscentrum voor waterprofessionals.

ecoSTP23 heeft tot doel de laatste geavanceerde eco-technologieën te bespreken voor een duurzame overgang in afvalwaterbehandeling, hergebruik en terugwinning van grondstoffen, op stedelijke en industriële schaal, met speciale aandacht voor de efficiënte overdracht van kennis naar de praktijk.

De 4-daagse conferentie omvat keynote presentaties (één uit de academische wereld, één uit de industrie), dagelijkse plenaire sessies met wereldwijd erkende sprekers, platform- en postersessies, workshops in de namiddag om te debatteren over open vragen in het vakgebied, gespecialiseerde cursussen en begeleide technische bezoeken. ecoStP23 zal worden bezocht door een divers publiek, waaronder onderzoekers, technologieleveranciers, adviesbureaus en nutsbedrijven.

Enkele van de belangrijkste onderwerpen zijn: I) opkomende technologieën en processen, II) gedecentraliseerde strategieën, III) terugwinning en veilig gebruik van hulpbronnen, IV) digitalisering, en V) economische, ecologische en sociale voetafdruk.

Zie de conferentiewebsite voor meer informatie.

Beeld: Inkoly/Shutterstock