Lees verder
Van 30 juni t/m 2 juli vindt het BIOKET 2020-evenement plaats als een virtueel evenement.

BIOKET 2020 biedt een inspirerend en gericht conferentieprogramma dat onderwerpen behandelt als geavanceerde en innovatieve voorbehandeling van biomassa; technologieën voor biomassaconversie en functionalisatie; extractie, scheiding en zuivering van biomassa; procesmodellering en analytische methoden en hulpmiddelen; innovatieve hulpmiddelen; ontwerp van bioprocessen, geavanceerde fermentatie.

Op 30 juni opent Philippe Mengal, uitvoerend directeur van BBI JU, de eerste plenaire vergadering ‘Moving from Horizon 2020 to Horizon Europe: what are the opportunities for the bioeconomy?’ met een presentatie over de BBI JU-prestaties in zijn vijfjarig bestaan ​​en de uitdagingen in het volgende kaderprogramma.

Op microalgen gebaseerde bioraffinaderijen

Op 2 juli organiseert het BBI JU-project VALUEMAG ‘s middags een workshop waar de huidige grote wereldproblemen worden geanalyseerd – enerzijds milieuproblemen zoals de opwarming van de aarde en lucht- en grondvervuiling en anderzijds brandstoftoevoer – en hoe dit door BBI JU gefinancierde project ze kan aanpakken. Een veelbelovend alternatief dat steeds populairder wordt, bestaat uit de ontwikkeling van op microalgen gebaseerde bioraffinaderijen. In dit opzicht stelt het VALUEMAG-project een revolutionaire, innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor om de bijbehorende kosten aanzienlijk te verlagen en zo efficiëntere bioraffinage-systemen op basis van microalgen te bouwen.

Beeld: Lille Grand Palais