Lees verder
Het Fraunhofer-Institut für Umwelt-, Sicherheits- und Energietechnik (UMSICHT) organiseert op 26 en 27 feruari de tiende editie van het congres Bio-raffiniert in Oberhausen, samen met Energie-Agentur.NRW en CLIB.

Tijdens het congres worden diverse paden in het gebruik van hernieuwbare grondstoffen onder de loep gelegd, inclusief de terugkeer van syngas. Procestechnologie, duurzaamheid en de bio-economie als systeem behouden hun plaats in het programma. Of de bioraffinage als technologisch platform nog steeds actueel is, wordt besproken aan de hand van voorbeelden uit onderzoek en toepassing.

Het doel van de congresreeks, die bestaat sinds 2003, is inhoud te geven aan de meningsvorming rond het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en de uitwisseling tussen wetenschap, politiek en industrie op dit gebied te bevorderen. Het congres geeft impulsen geven, stimuleert holistische benaderingen en bevordert interdisciplinariteit. Naast de kosteneffectiviteit van processen, ligt de focus ook op oplossingen voor wereldwijde voedselvoorziening, voor de levering van grondstoffen en energie uit biomassa en voor klimaat- en milieubescherming.

Kijk voor meer informatie en registratie op de congreswebsite.