Lees verder
AlgaEurope 2018, hét Europese evenement over microalgen, wordt gehouden van 4 t/m 6 december in Amsterdam.

Microalgen worden beschouwd als een van de meest veelbelovende grondstoffen voor een duurzame levering van grondstoffen en specialiteiten voor zowel voedsel als non-foodproducten.

De microalgensector is zeer dynamisch en groeit ieder jaar. In Europa kent deze sector meer dan 100 bedrijven, met in totaal 10.000 banen. Het gaat daarbij om bedrijven van verschillende groottes. Zo zijn er alleen al zo’n 100 Spiruliniers (kleine boeren die Spirulina kweken) verspreid over Zuid-Europa.

Tegelijkertijd trekt de microalgensector de afgelopen jaren de aandacht van diverse multinationals, zoals DSM, BASF, Roquette en Aqualia, die intersse hebben in het toepassen van algen in hun producten. Daarbij gaat het om microalgenpasta, gedroogde microalgen en microalgenextracten, die elk een breed scala aan formuleringen hebben.

In de afgelopen jaren is standaardisatie van algenproductie een probleem waar de EU en andere partijen aan werken om een ​​betrouwbare kwaliteit van de algen en algenproducten te waarborgen.

AlgaEurope 2018 biedt de gelegenheid om te worden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen op dit gebied en een overzicht te krijgen van Europese initiatieven.