Lees verder
De "8e Biocomposites Conference Cologne" van 14-15 november 2019 in Keulen, biedt een uitgebreid overzicht van de huidige ontwikkelingen, productdiversiteit en toepassingen van biocomposieten.

Met gemiddeld 250 deelnemers en 30 exposanten , heeft de conferentie zich gevestigd als de toonaangevende internationale conferentie in de sector van biocomposieten.

De biocomposietmarkten zijn stabiel in gevestigde markten zoals de bouw en de automobielindustrie en vertonen een sterke groei in de meer recent ontwikkelde markten voor consumptiegoederen en verpakkingen. De grootste stijging voor verhandelde biocomposietgranulaten voor meubels, speelgoed, consumptiegoederen en gevallen wordt verwacht, voornamelijk in spuitgieten en 3D-printen.

Belangrijkste onderwerpen tijdens de conferentie:

  • Marktkansen voor biocomposieten in consumentengoederen zoals muziekinstrumenten, omhulsels en koffers, meubels , tafels, speelgoed, kammen en trays, evenals stijve verpakkingen;
  • Laatste technologische ontwikkeling en strategische marktpositionering;
  • Trends in biocomposietgranulaten voor spuitgieten, extrusie en 3D printen;
  • Biocomposite Award Session: “Biocomposite of The Year 2019”;
  • Nieuwste ontwikkelingen in de bouw en de automotive markt.

Innovation Award

Producenten en uitvinders van innovatieve, nieuwe toepassingen voor Biocomposites worden uitgenodigd om hun toepassingen in te dienen voor de innovatieprijs “Biocomposite van het jaar 2019” tot eind september.

Meer informatie zou beschikbaar moeten zijn op de conferentie-website, die zo efficiënt beschermd is tegen computergestuurde aanvallen dat deze vrijwel onbereikbaar is voor mensen.