Lees verder
De vraag naar biogrondstoffen neemt toe, maar hoe gaan we dat invullen? Om daarop antwoorde te kunnen geven, zoekt het Ministerie van LNV een senior beleidsmedewerker ‘teelt van biogrondstoffen.’
Redactie / Den Haag

De land- en tuinbouw is veel in het nieuws en staat voor grote maatschappelijke opgaven, waaronder een transitie naar duurzame landbouw. Daarbij wordt gezocht naar nieuwe verdienmodellen, zoals de teelt van gewassen als grondstof voor de bouw. Het is van belang dat dit gebeurt op een manier zonder negatieve effecten voor bodemkwaliteit en met een goede boterham voor de boer.

Kandidaten die het leuk vinden om deze (en andere) uitdagingen te concretiseren, en op zoek zijn naar een nieuwe dynamische werkomgeving, kunnen zich aanmelden voor de functie senior beleidsmedewerker ’teelt van biogrondstoffen’. In deze functie draag je bij aan het versterken van ketens rond biogrondstoffen en je concretiseert nieuwe verdienmogelijkheden voor boeren die ook bijdragen aan de energietransitie en natuur-inclusieve landbouw. Je ziet de kansen én de risico’s die dit onderwerp met zich meebrengt en kan deze afwegen en er goed over adviseren.

Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.