Lees verder
De Tech4Biowaste-databank is op zoek naar innovatoren die hun technologieën voor de omzetting van bioafval onder de aandacht willen brengen. Deze maand organiseert het projectteam een online presentatie en de start van een reeks coachingsessies.
Redactie / Brussel

Het Europese Tech4Biowaste-project heeft de laatste hand gelegd aan de ruggengraat van een database met technologie voor de valorisatie van bioafval. Momenteel bevat deze basisinformatie over zowel gevestigde als opkomende technologieën om voedselverwerkingsafval, organisch huishoudelijk afval en tuinafval om te zetten in waardevolle producten.

Nu begint de jacht op technologieaanbieders, met andere woorden de populatie van de databank. Aanbieders van bioafvaltechnologie en hun vertegenwoordigers zijn nu aan zet om de database te vullen met bedrijfsprofielen en technologiespecifieke details. Alleen op die manier kan de database rijker en relevanter worden, ook op de lange termijn.

Het doel is eind 2022 over een afgeronde en doorzoekbare databank te beschikken, zodat technologiezoekers daarin alle nodige informatie vinden over technologie-aanbieders en hun conversie- of behandelingstechnologie.

Kennismaken

Kennismaken met Tech4Biowaste kan online op 21 maart vanaf 11:00 uur. Dan wordt de database voor de eerste keer gepresenteerd. Later op die dag en op een aantal andere dagen kunnen technologie-aanbieders meedoen aan coachingsessies voor het vullen van de databank. De eerste drie sessies zijn op maandag 21 maart, maandag 4 april en dinsdag 19 april, steeds vanaf 14:00 uur. Inschrijven kan via e-mail.

Het team achter de Tech4Biowaste database zal ook aanwezig zijn tijdens de internationale conferentie BIOKET (Lille, 15-17 maart 2022), de Conferentie over hernieuwbare materialen (Keulen, 10-12 mei 2022) en het Internationaal forum duurzame economie (München, 27-28 juni 2022).

Tech4Biowaste is een project van BTG Biomass Technology Group (Nederland, penvoerder), Bio Base Europe Pilot Plant (België) en het Nova-Institut (Duitsland) en kwam tot stand met financiering door de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU).

Beeld: Fevziie/Shutterstock