Lees verder
Van 26 t/m 28 september vindt op Terschelling het 10e Springtij Forum plaats, voor iedereen die zich inzet voor een duurzame toekomst van Nederland.

De komende editie van Springtij Forum richt zich op de doorbraken die Nederland de komende 5 jaar nodig heeft. Door verbinding met elkaar en de durf om onszelf en elkaar opnieuw uit te vinden, kunnen we vernieuwen. Samen brengen we een duurzame toekomst dichterbij.

Dit jaar doorlopen we Springtij langs de 9 belangrijkste kernopgaven, waarbij mensen de bepalende rol spelen: als individu (leiderschap), als groep (sociale dynamiek), in verschillende maatschappelijke rollen (maatschappelijke samenwerking), als economische sectoren (financiële en reële economie) en als burger die de overheid mandaat geeft om maatregelen te nemen die een individu niet kan nemen (sturing).

Volgende stap

Op Springtij Forum word jij als individu uitgenodigd een volgende stap te nemen, zodat we samen de grote sprong kunnen maken. Samen een integraal en complementair antwoord op vooruitgang geven. Daarom is er Springtij Forum 2019.

Iedereen die echt een verschil kan maken in de duurzame transitie is nodig én uitgenodigd. Zoals visionairen, ontwerpers, financiers, ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en studenten.

Drie dagen op het eiland Terschelling zorgen voor kruisbestuiving tussen kennis, cultuur en natuur. Naar onszelf en naar de wereld kijken, met een hoopvolle instelling, fact-based, realistisch en oplossingsgericht. We gaan uitwisselen, waarnemen, onderzoeken, experimenteren, leren en consolideren. Samen kunnen we de haalbaarheid van verandering vergroten en versnellen. Er is urgentie, vraag en veel technologische innovatie. Nu de juiste aansluitingen nog. Maak de verbinding en spring op de boot. Morgen is allang begonnen.