Lees verder
De markt voor Human Milk Oligosaccharides (HMO's), ofwel moedermelksuikers, is booming. Ze bieden niet alleen gezondheidsvoordelen voor zuigelingen, maar ook voor volwassenen.
Redactie / Gent

Bij zuigelingen zijn HMO’s onmisbaar voor de gezondheid en het immuunsysteem. Voor volwassenen hebben ze onder meer invloed op de darmgezondheid. Ook zijn er indicaties dat ze door artrose aangetast weefsel kunnen regenereren. Bovendien zijn ze bevorderlijk voor het huidmicrobioom en daardoor geschikt voor huidverzorging. Uit dierproeven blijkt zelfs dat ze een gunstig effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen.

Multinationals als DuPont, BASF en FrieslandCampina investeren dan ook tientallen miljoenen in de grootschalige productie van HMO’s. Volgens DuPont heeft de markt een potentieel van $ 1 miljard per jaar.

Deze bedrijven maken gebruik van de technologie die is ontwikkeld door Inbiose, een snelgroeiend biotech-bedrijf uit Gent. Inbiose patenteerde een nieuwe technologie om HMO’s op industriële schaal te produceren, waarbij een micro-organisme eenvoudige suikers via fermentatie omzet naar complexe suikers. Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.