Lees verder
Het CBE JU Programme Office heeft 21 voorstellen geselecteerd voor een totaalbedrag van bijna 120 miljoen euro aan CBE JU-financiering. De subsidieovereenkomsten met de geselecteerde kandidaten zullen naar verwachting eind mei 2023 worden ondertekend.
Redactie / Brussel

Voor de eerste oproep van de CBE JU konden voorstellen worden ingediend voor 12 verschillende thema’s, met als doel concurrerende circulaire biobased industrieën in Europa te bevorderen en nieuwe circulaire en duurzame producten en oplossingen voor de markt te ontwikkelen. In totaal werden 125 voorstellen ingediend, waarvoor meer dan €600 miljoen aan financiering werd gevraagd.

Onafhankelijke beoordelaars uit heel Europa, geselecteerd uit de database van deskundigen van Horizon Europe, ondersteunden het programmabureau van de gemeenschappelijke onderneming CBE bij de evaluatie. Op basis van de resultaten en het beschikbare CBE JU-budget zijn er 21 geselecteerd voor financiering: twee innovatieacties – ‘flagships’, acht innovatieacties, tien onderzoeks- & innovatieacties en één coördinatie- & ondersteuningsactie.

Lees meer op de CBE JU website.

Beeld: ixpert/Shutterstock