Lees verder
WOOD-DESIGN wil houtverwerkende bedrijven en ontwerpers samenbrengen met een valorisatie van houtige reststromen en duurzame realisaties als resultaat. In het kader van dit project organiseren BOS+, Hout Info Bois en Flanders DC, met de steun van Vlaanderen Circulair, een online webinar op donderdag 29 april.

Bedrijven in de houtsector produceren grote volumes aan afvalhout. Dit wordt grotendeels verwerkt in spaanderplaten, gebruikt als energiebron of gecomposteerd. Het levert echter een meerwaarde op om de grotere stukken afvalhout nog te kunnen inzetten voor de vervaardiging van nieuwe producten. Wanneer hout gebruikt wordt in duurzamere toepassingen blijft de koolstof die de bomen in het hout hebben opgeslagen immers langer gefixeerd.

WOOD-DESIGN wil de houtsector verder verduurzamen met behulp van sociaal, ecologisch en economisch design. Daarbij worden 5 houtverwerkende bedrijven gematcht met 5 ontwerpers die duurzame producten of diensten uitwerken om hun reststromen te valoriseren. Samen gaan zij op weg naar een circulaire economie.

Laat je inspireren door de verhalen van Sep Verboom & Pieter Dondeyne, Houtbuigerij Desmet, UNILIN, Sonian Wood Coop, BC Materials en anderen.

Beeld: Triff/Shutterstock