Lees verder
Op donderdag 31 oktober 2019 vindt de Werkconferentie van de Topsector Energie plaats in het NBC Nieuwegein.

De Werkconferentie staat dit jaar in het teken van MMIPs (meerjarige missie-gedreven innovatie programma’s) onder het overkoepelende thema ‘Energietransitie en Duurzaamheid’. De opgave: Het terugdringen van de nationale broeikasgasuitstoot met 49% in 2030, op weg naar 95% in 2050 ten opzichte van 1990.

Dit vraagt om de verduurzaming van het elektriciteitssysteem en een gebouwde omgeving waarin aardgas geen rol van betekenis meer speelt, een klimaatneutrale en concurrerende industrie, emissieloze mobiliteit, een volledig circulaire economie en klimaatneutrale landbouw. Energie speelt hierin een belangrijke rol.

Samen zijn we de drijvende kracht achter de innovaties en technologische ontwikkelingen die nodig zijn om deze doelen te bereiken. Dat doen we in crossovers, in verbinding met elkaar en samen met de maatschappij. Op de Werkconferentie zult u met collega’s uit verschillende disciplines van gedachten kunnen wisselen over de missies die op ons afkomen en hoe wij daarin onze expertise en krachten kunnen bundelen.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma en de aanmeldmogelijkheden.