Lees verder
Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 19 januari vindt de Week van de Circulaire Economie voor de derde keer plaats. Tijdens deze week zetten circulaire koplopers hun deuren open voor ondernemers.

Koplopers organiseren overal in Nederland tientallen bijeenkomsten om ondernemers te inspireren, te informeren en vooral concrete handvatten te bieden om circulaire principes in hun eigen business toe te passen.

Op 15 januari worden de transitieagenda’s gepresenteerd en aangeboden aan de bewindspersonen, de voorzitters van de maatschappelijke partners en alle andere ondertekenaars van het Grondstoffenakkoord. De opstellende partners van het Grondstoffenakkoord (VNO-NCW, MKB Nederland, FNV, VCP, Stichting Natuur & Milieu, VNG, IPO, Unie van Waterschappen en Rijksoverheid) vertellen aansluitend over de vervolgstappen.

Circular Award

Tijdens de bijeenkomst wordt ook de Circular Award uitgereikt. Dit is een verkiezing voor innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Voortrekkers in de Circulaire Economie kunnen zich nog aanmelden als Circular Partner van de Week van de Circulaire Economie, door zelf een evenement of activiteit te organiseren, door de week te sponsoren, of binnen en buiten je eigen organisatie publiciteit te genereren voor de Week!

Evenementen tijdens de Week van de Circulaire Economie…

  • … variëren van ontbijtsessies tot grootschalige conferenties;
  • … mogen klein en diepgravend zijn, maar ook groot en verkennend;
  • … richten zich primair op ondernemers (B2B);
  • … informeren, inspireren en activeren door theorie en best practices te delen;
  • … bevatten zoveel mogelijk interactie en praktijk-elementen waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan;
  • … worden georganiseerd door bewezen koplopers in de circulaire economie;
  • …geven follow-up aan de deelnemers.