Lees verder
Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 organiseren circulaire koplopers in Nederland meer dan 100 evenementen op het gebied van de circulaire economie.

De Week van de Circulaire Economie is een jaarlijkse, landelijke campagneweek die wordt georganiseerd door het Versnellingshuis Nederland Circulair!, in samenwerking met Circl (ABN AMRO), het Groene Brein en MVO Nederland. Het is een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2022 manifesteren 19 HUB’s zich met kwalitatief hoogwaardige programma’s over de circulaire economie:

  • Circl in Amsterdam is het circulaire paviljoen aan de Zuidas gebouwd op initiatief van de ABN Amro. Hier komen de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance in beweging voor een duurzame wereld. Circl is tevens hoofdkwartier van De Week van de Circulaire Economie
  • Blue City in Rotterdam is gevestigd in het oude zwemparadijs Tropicana en is een broedplaats voor innovatieve en circulaire bedrijven.
  • Natuur- en Milieufederaties is een samenwerkingsverband van particuliere natuur- en milieuorganisaties. Zij zijn in elke provincie actief op het gebied van de circulaire economie.
  • Rijk van Nijmegen is dé circulaire kennishub van de regio Nijmegen, waarbij ondernemers, overheden en kennisinstellingen zijn aangesloten.
  • De Groene Afslag in Laren is een multifunctionele ontmoetings- en werkplek waar het enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat.
  • Kennispoort Regio Zwolle stimuleert en ondersteunt ondernemers bij de ontwikkeling van ideeën, onder andere op het gebied van de circulaire economie.
  • NICE (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie) werkt vanuit Meppel aan vraagstukken op het gebied van de circulaire economie.
  • PRICE is het gloednieuwe praktijk- en innovatiecentrum voor de circulaire economie in Almere.
  • Biosintrum in het Friese Oosterwolde is een kenniscentrum voor de biobased economie. Het centrum zelf bestaat uit meer dan 80% biobased materialen.

Daarnaast zijn er op tientallen andere plaatsen in Nederland evenementen die vallen onder de Week van de Circulaire Economie en worden ook weer de jaarlijkse Circular Awards uitgereikt. Kijk op de website voor een volledig overzicht.

Beeld: Justin Techapaibul/Shutterstock