Lees verder
Parallel aan de energietransitie is een transitie nodig op de arbeidsmarkt. De energietransitie heeft namelijk wel positieve effecten op de werkgelegenheid, maar er moeten wel voldoende vakmensen zijn die het werk kunnen uitvoeren.

Om dieper op in te gaan op arbeidsmarktvraagstukken in de energiesector organiseren NVDE en Talent voor Transitie een reeks netwerkbijeenkomsten. Op 23 juni van 15:30 – 17:00 is het thema ‘van werk naar werk’. In deze netwerkbijeenkomst wordt de aanpak voor het van werk-naar-werk begeleiden van individuen om zo de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen.

Sprekers zijn o.a.:

  • Albert Bloem, van Talent voor Transitie
  • Josje Damsma, projectleider Techniek en Bouw van House of Skills en directeur CrossOver, gespecialiseerd in werk-naar-werktrajecten en het werven, waarderen en laten leren van technische vakmensen. Josje is ook initiatiefnemer van De Slimste Handen van Nederland – voor meer waardering van technici en van De Slimste Handen van de Toekomst – de prijs voor mbo-studenten techniek.
  • Ferrie Förster, sinds eind 2018 projectleider van de Human Capital Agenda Zuid-Holland. Dit is een initiatief van Economic Board Zuid-Holland en de provincie Zuid-Holland om samen met meer dan 100 partners werknemers (om) te scholen, werknemers van werk naar werk te begeleiden en internationaal talent aan te trekken.

Het webinar is gratis. Aanmelden kan via onderstaande link.

Beeld: Sonpichit Salangsing/Shutterstock