Lees verder
De toekomst is levend en groen. Dat is te zien op het SYMBIOSIS Festival op 19 november in Blue City Rotterdam. Ontdek hoe een wereld waarin we samenwerken met de natuur eruit ziet, schuif aan om bioneers (pioniers in biodesign) en ondersteuners van bioneership uit verschillende disciplines te ontmoeten en te mengen. Maak plannen, toets kennis en deel je vragen en behoeften met investeerders, elkaar en potentiële partners.

Samenwerkingen tussen organismen, algen, schimmels en bacteriën, planten en dieren kunnen leiden tot regeneratieve producten en diensten, zoals biobased huizen met een groen dak, algenkwekerijen op natte veengrond en bacteriële muurverf waarmee je je telefoon kunt opladen. De toekomst is levend en groen, en die toekomst vereist samenwerking.

BlueCity Lab ensceneert bio-oplossingen uit haar hele ecosysteem die met behulp van natte en droge processen, zoals fermenteren, 3d-printen en extracties circulaire oplossingen maken. Het ecosysteem rondom dit Lab komt samen tijdens talks, workshops, matchmaking events voor financiering en samenwerkingen, storytelling, het delen van onderzoeksmethoden en mogelijkheden voor projecten.

Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor matchmaking en netwerken. Voor toegang is een coronapas vereist.