Lees verder
Het Centre of Expertise Biobased Economy organiseert op 20 april een webinar over natuurlijke kleurstoffen voor bioplastic. Specifiek gaat het hier om kurkuma.

Synthetische kleurstoffen voor plastics zijn vaak toxisch en slecht afbreekbaar. Zelfs als ze zouden worden toegepast in biobased of biodegradeerbare kunststoffen, blijven er schadelijke stoffen achter waardoor minder afvalplastics kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.

Het Interreg Northwest Europe project CurCol wil daar verandering in brengen en onderzoekt de productie en toepassing van natuurlijke kleurstoffen op basis van kurkuma in bioplastic en papieren verpakkingen. Het project en de resultaten ervan worden belicht tijdens het webinar.

Beeld: mirzamlk/Shutterstock

Programma
15:00 Introductie van het CurCol project door Han van Kasteren, Centre of Expertise Biobased Economy
15:15 Biobased polymeren: eigenschappen, kansen en uitdagingen, door Isabel de Schrijver, Centexbel
15:30 Biobased en biodegradeerbare oplossingen voor reststroomverwaarding: bioplastics op basis van zetmeel, door Thijs Rodenburg, Rodenburg Biopolymers
15:50 Kleurstoffen voor plastics: van masterbatch tot duurzaam product, door Patrik Rohrer, DeltaQ
16:10 Voortgang, status en toekomst van de optimalisatie van kleurstoffen uit kurkumine, door Kees Kruithof, Centre of Expertise Biobased Economy
16:30 Discussie
17:00 Afsluiting