Lees verder
Op dinsdagmiddag 7 december, van 16.00 tot 18.00 uur houdt Greenport West-Holland in het World Horti Center in Naaldwijk de jaarlijkse Meet & Greet Energie. Het thema is dit jaar: CO2 Centraal.

Voldoende beschikbaarheid van CO2 is een voorwaarde voor de glastuinbouw om verder te verduurzamen met warmte en elektriciteit. Vorig jaar heeft het kabinet besloten tot een pilot voor de beschikbaarheid van CO2 voor de glastuinbouw vanuit Rotterdam. Dat is dus goed nieuws. Maar er zijn nog wat uitdagingen. Zo wil de sector graag biogene CO2 en moet geconcurreerd worden met Carbon Capture and Storage (CCS).

Daarover spreken enkele experts, zoals Jacob Limbeek (directeur van OCAP). Daarnaast geven enkele ondernemers een pitch over hun keuzes in de energietransitie en de invloed van CO2 -beschikbaarheid daarop. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.

De Meet & Greet Energie wordt dit jaar een hybride evenement. Dat betekent dat het een combinatie wordt van een fysieke en een online bijeenkomst. Aan het fysieke deel kan een beperkt aantal personen deelnemen.

Beeld: Eviart/Shutterstock