Lees verder
Op 3 februari houdt Jappe de Best, Lector Biobased Resources & Energy van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE), zijn lectorale rede.

Voorafgaand aan de lectorale rede (13:00-15:00) organiseert het lectoraat Biobased Resources & Energy een mini-symposium over het terugwinnen van grondstoffen en energie uit reststromen. Leer meer over hoe je bioplastics (PHA) maakt vanuit rioolwater, wat je kunt doen met cashewnootdoppen en hoe we kunnen bepalen of producten uit afval duurzamer en milieuvriendelijker zijn.

Tijdens de lectorale rede (15:30-16:45) neemt Jappe de Best je mee in het verleden, heden en de toekomst van het terugwinnen van waardevolle grondstoffen uit reststromen. Hoe kan deze grondstofterugwinning bijdragen aan de realisatie van een nieuwe circulaire en duurzame samenleving en wat is de link met de realisatie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Voor welke uitdagingen staan ​​we en hoe kunnen we die overwinnen?

Het evenement vindt plaats bij St. Joost School of Art & Design in Breda van 12.00 uur tot 17.30 uur. U kunt de lectorale rede ook online bijwonen.

Beeld: CoE BBE