Lees verder
De Noordse landen en Nederland organiseren op 27 mei de eerste gezamenlijke rondetafelconferentie over het leiden en versnellen van de overgang naar een Circulaire Bio-economie 2.0. Daarbij komt een selecte groep Noordse en Nederlandse bedrijfsleiders en koplopers bijeen met vier belangrijke EU-besluitvormers en leden van het Europees Parlement. 

Zowel de Noordse landen (Denemarken inclusief de Faröer eilanden en Groenland, Finland inclusief Åland, Noorwegen, IJsland en Zweden) als Nederland onderhouden van oudsher zeer nauwe betrekkingen op het gebied van biocirculaire handel en investeringen en kunnen leren van elkaars successen, uitdagingen en ervaringen, terwijl zij tegelijkertijd intensiever en gecoördineerder kunnen samenwerken op Europees en internationaal niveau.

Als koplopers hebben de Noordse landen en Nederland uitstekende kwalificaties en verkeren zij in een goede positie om een gezamenlijke leidende positie in te nemen in de transformatie naar een biocirculaire economie 2.0, zowel in de EU als wereldwijd.

De rondetafel wordt mede georganiseerd door:

  • Business Finland, vertegenwoordigd door eregast en co-host Nina Kopola, directeur-generaal en CEO;
  • Circular Biobased Delta, vertegenwoordigd door Willem Sederel, voorzitter;
  • Holland Circular Hotspot, vertegenwoordigd door Freek van Eijk, directeur, die ook vice-voorzitter is van Circular Biobased Delta en lid van de Coördinatiegroep van het European Circular Economy Stakeholder Platform (ECESP);
  • Nordic Circular Hotspot, vertegenwoordigd door Peter Michel Heilmann, Managing Partner.

Beeld: Smelov/Shutterstock