Lees verder
De Global Sustainable Technology & Innovation Community (G-STIC) is een reeks conferenties die gericht zijn op het versnellen van de ontwikkeling, verspreiding en inzet van technologische innovaties die het mogelijk maken om de Duurzame Klimaatdoelen te behalen. De vijfde editie van G-STIC wordt van 24 tot 27 oktober 2021 en van 17 tot 19 januari 2022 georganiseerd als hybride evenement: live tijdens de World Expo in Dubai en online toegankelijk voor iedereen.

G-STIC heeft tot doel de ontwikkeling, verspreiding en inzet van technologische innovaties te versnellen die het bereiken van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) mogelijk maken. G-STIC richt zich op het opbouwen van kennisbanken en wereldwijde expertnetwerken ter ondersteuning van de technologische transities die nodig zijn voor de uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs en de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling.

G-STIC faciliteert het co-ontwerp en de coproductie van kennis en oplossingen die nodig zijn om de agenda voor klimaatverandering en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling uit te voeren, door samenwerking tussen gemeenschappen voor duurzame technologie en innovatie te bevorderen.

G-STIC wordt gezamenlijk gehost door VITO (de vooraanstaande onderzoeks- en technologieorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling in België) en 6 andere onafhankelijke onderzoeksinstituten zonder winstoogmerk: CSIR (Council for Scientific and Industrial Research, Zuid-Afrika), FIOCRUZ (Fundação Oswaldo Cruz; Brazilië), GIST (Gwangju Institute of Science and Technology, Korea), GIEC (Guangzhou Institute of Energy Conversion, China), NACETEM (National Centre for Technology Management, Nigeria) TERI (The Energy and Resources Institute, India) and SDSN (Sustainable Development Solutions Network, Frankrijk/VS).

De toegang tot het live-evenement in Dubai is gratis. Registratie voor het online-evenement is gratis voor de eerste 1.000 deelnemers of tot 17 september 2021. 

Beeld: World Expo Dubai