Lees verder
Op 3 maart organiseert de vereniging voor milieuprofessionals VVM een film- en lezingenmiddag in Utrecht over het recyclen van plastic.

VVM vertoont de première van de TV-documentaire ‘Leids plastic’, met een introductie door de maker Jan Stap. Deze documentaire volgt de kunststoffracties uit het Leidse huishoudelijke afval dat sinds 1 januari 2019 integraal wordt ingezameld en vervolgens wordt nagescheiden.

Na de film vertelt Willem Christiaans van Wellman Recycling over de uitdagingen van kunststofrecycling in de praktijk. Aansluitend is er een discussie met de sprekers over hoe de inzameling en recycling van plastic afval verder kan worden verbeterd.

Recent onderzoek laat zien dat in Nederland slechts 26% van het ingezamelde plastic verpakkingsafval van huishoudens wordt gerecycled. Ook bij bedrijven kan plasticrecycling beter. Het roept vragen op als: wat gebeurt er met gescheiden ingezameld plastic? Waar komt het plastic terecht? Levert de afvalscheiding ook de gewenste milieuwinst op?